zaterdag 28 september 2013

de quiche van lorraine

ingredienten:
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 gr. mager gerookte spek
  • vers gemalen peper naar smaak
  • snufje versgemalen peper en zout
  • 150 gram geraspte kaas
  • 250 ml slagroom

  • bereiden:
  • Begin met de oven vast voor te verwarmen op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Bak de spekreepjes in de koekenpan krokant
  • Vet de quichevorm in met wat olie of boter
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik een paar gaatjes in het deeg met een vork
  • Verdeel de spekjes over de bodem van de quiche
  • In een kom klop je de eieren los met room
  • Geraspte kaas erbij doen en nog even doorkloppen en op smaak brengen met peper en zout
  • Giet nu dit mengsel over de spekjes in de quichevorm
  • De quiche kan nu de voorverwarmde oven in
  • Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar.

  • Heerlijk met een salade

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen