de quiche van lorraine
ingredienten:
5 plakjes bladerdeeg
4 eieren
200 gr. mager gerookte spek
vers gemalen peper naar smaak
snufje versgemalen peper en zout
150 gram geraspte kaas
250 ml slagroom
bereiden:
Begin met de oven vast voor te verwarmen op 200 graden
Ontdooi de plakjes bladerdeeg
Bak de spekreepjes in de koekenpan krokant
Vet de quichevorm in met wat olie of boter
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik een paar gaatjes in het deeg met een vork
Verdeel de spekjes over de bodem van de quiche
In een kom klop je de eieren los met room
Geraspte kaas erbij doen en nog even doorkloppen en op smaak brengen met peper en zout
Giet nu dit mengsel over de spekjes in de quichevorm
De quiche kan nu de voorverwarmde oven in
Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar.
Heerlijk met een salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten