woensdag 8 januari 2014

een goede rentmeester: inzicht in de financiën

‘Dient elkander, een ieder naar de genadegave, die hij ontvangen heeft, als goede rentmeesters over de velerlei genade Gods' (1 Petrus 4:10)

Laten we eerst eens kijken wat een rentmeester is.Een rentmeester is iemand die de goederen van een ander beheert. Het zijn dus niet Jouw financieen, maar die van God. En zo moet je er ook mee omgaan. Eerst wat God belangrijk vind, dan wat jij belangrijk vind. Eerst God, dan de rest.

Het betekt ook dat je verantwoording moet afleggen over wat je met het geld hebt gedaan. Waarom heb je € 300,00 uitgegeven voor vuurwerk? Waarom ging je 4 keer in de week uiteten? Waarom wilde je altijd de duurste en meest luxe kleding? Waarom kocht je altijd de nieuwste versie van de smartfone of ander elektronisch speeltje.
maar ook:
Waarom leden de kinderen gebrek terwijl ik je genoeg gaf? Waarom moest je vrouw erbij werken en zijn de kinderen niet christelijk opgevoed?

Een hele verantwoordelijkheid. Een goed rentmeester heeft als eerste inzicht nodig: Inzicht in wat er binnen komt en uitgaat. Daarvoor heb ik een handig excel bestandje gemaakt.

dat kun je hier downloaden.

Houd je inkomensgegevens en gegevens van je vaste lasten al vast klaar.

Nu is een groot probleem bij veel mensen de schulden. Volgende week: wat zegt de bijbel over schulden en hoe kom ik er vanaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten